top of page

Σεβαλιέ. Το Δαχτυλίδι για το μικρό σας δάχτυλο


χειροποίητα κοσμήματα σεβαλιέ

Τα δαχτυλίδια είναι από τα πιο αγαπημένα αξεσουάρ για όλες τις ηλικίες και όλες τις ώρες. Αρέσουν και φοριούνται καθημερινά, μικρά, μεγάλα, με η χωρίς πέτρες, σε όλα τα σχήματα και τις φόρμες. Όμως υπάρχει μια ιδιαίτερα αγαπημένη κατηγορία που έχει αναδειχθεί τον τελευταίο καιρό, στο απόλυτη στοιχείο κομψότητας και στυλ: τα "Σεβαλιέ".

,

Ας αρχίσουμε από τη μυθολογία. Ο προμηθέας όταν απελευθερώθηκε από τον Ηρακλή, υποχρεώθηκε να φοράει πάντα ένα κρίκο από την αλυσίδα του στο χέρι σε ανάμνηση της τιμωρίας του. Έτσι γεννήθηκε το δακτυλίδι. Από τότε οι άνθρωποι, ξεκίνησαν να φορούν δαχτυλίδια, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τον άνθρωπο που τούς χάρισε την γνώση και την σοφία.

χειροποίητα κοσμήματα σεβαλιέ

Η λέξη: σΣεβαλιέ (Chevalière), προέρχεται από την γαλλική λέξη: «cheval», που σημαίνει: «άλογο». Οι ιππότες, οι ταξιάρχες οι ευγενείς και η βασιλική κάστα του μεσαίωνα, συνήθιζε να φοράει δακτυλίδια με το οικόσημο της στο μικρό δάκτυλο. Ο λόγος ήταν πρακτικός

γιατί μπορούσαν εύκολα να χρησιμοποιήσουν το δακτυλίδι σαν «σφραγίδα», επάνω σε λιωμένο κερί για να σφραγίσουν ένα έγγραφο ή μια επιστολή. Ταυτόχρονα αποτελούσε και ένα σύμβολο τιμητικής διάκρισης, εξουσίας και δύναμης για τούς άνδρες.

Σήμερα τα Σεβαλιέ φοριούνται ένα ή περισσότερα μαζί στο μικρό δάκτυλο των γυναικών αλλά και των ανδρών, είναι συνήθως λεπτά με διακριτικές λεπτομέρειες, ανοιγμένα και προσδίδουν ιδιαίτερη αριστοκρατική αίσθηση και στυλ.

Δείγμα της δουλειάς μας σε χειροποίητα Σεβαλιέ δεμένα με ημιπολύτιμες πέτρες θα βρείτε στο www.doingart.gr

χειροποίητα κοσμήματα σεβαλιέ
Επιλεγμένες Δημοσιεύσεις
Πρόσφατες Δημοσιεύσεις
Αρχείο
Αναζήτηση με λέξεις-κλειδιά
bottom of page