top of page

Σαν καλοί λογιστές, 2016 απολογισμός

Άλλη μια χρονιά τελειώνει και μέρες που είναι, είπαμε να κάνουμε ένα μικρό απολογισμό, να δούμε προς τα πίσω το 2016, να ζυγίσουμε τα συν και τα πλην του και σαν καλοί λογιστές να κλείσουμε τα βιβλία του.

Τα νέα για αυτή τη χρονιά ξεκίνησαν νωρίς-νωρίς από τον Ιανουάριο, που πήραμε την απόφαση να αφήσουμε την ηρεμία και την ασφάλεια της καθημερινότητας μας και να ανοιχτούμε ποιο βαθιά. Και τα βαθιά είχαν για όνομα το «επέκταση στη Χονδρική Πώληση» ή με απλά λόγια, να συμμετάσχουμε στη μεγάλη κλαδική έκθεση κοσμήματος για εμπόρους «Σύγχρονες Δημιουργίες», στο MEC Παιανίας. Το άγχος η ένταση και η αγωνία είχαν σαν ανταμοιβή και αποζημίωση την πολύ καλή αποδοχή από τους επισκέπτες με παραγγελίες από κοσμηματοπωλεία από όλη την Ελλάδα. Η αποδοχή του κόσμου μας ενθάρρυνε και θα συμμετάσχουμε και το 2017.

Σειρά play

Δεν προλάβαμε να πάρουμε ανάσα και μας ήρθε το Πάσχα, όπου την τιμητική τους είχαν τα λαμπαδόκουτα και οι στολισμένες λαμπάδες. Ειδικά τα ζωγραφισμένα κουτιά έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση και πήραν εύφημη μνεία!

Μετά το Πάσχα παρουσιάσαμε την νέα σειρά play

με τις μινιατούρες ανθρωπάκια να κάνουν τραμπάλα, να στροβιλίζονται η να κάνουν κούνια εντυπωσιάζοντας με την λεπτομέρεια τους.

Με τούτα και με εκείνα ήρθε το καλοκαίρι, άντε 10 μέρες Κρήτη, ξεκούραση και φόρτιση μπαταριών.

Φθινόπωρο, “επιστροφή στα θρανία” με μια σειρά από minimal δακτυλίδια Σεβαλιέ.

Σεβαλιέ

Λεπτά, με διακριτικές λεπτομέρειες και ιδιαίτερο στυλ. Ακολούθησαν τα νέα γεωμετρικά κοσμήματα μας βασισμένα σε καθαρές γραμμές, μοντέρνες φόρμες με απαλές λεπτομέρειες.

Ασημένια κοσμήματα με θερμό Σμάλτο

Μετά ήρθε η ώρα για το χρώμα με κυρίαρχο υλικό το θερμό σμάλτο και το fused γυαλί η αλλιώς η ζωγραφική στο μέταλλο. Με καμβά το ασήμι και με χρώματα τα σμάλτα γυαλιού στους 800οC, φτιάχτηκαν «πίνακες» σε κόσμημα. Ιδιαίτερα λαμπερά εντυπωσιακά και πάνω από όλα έργα τέχνης μικρής κλίμακας.

Ανάλογα δουλεύτηκε το fused γυαλί

Fused γυαλί και ασήμι

με το ασήμι δίνοντας λαμπερά και εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Η προετοιμασία για τις γιορτές με τα γούρια, τα στολίδια και τα χριστουγεννιάτικα μας έφερε χωρίς να το καταλάβουμε στο τέλος της χρονιάς.

Α, να μην ξεχάσουμε και την μόνιμη ενασχόληση μας με τα «κοινωνικά», το facebook και το site, όπου παρεμπιπτόντως ο κόσμος έδιωξε το φόβο, μας εμπιστεύθηκε και παραγγέλνει συνεχώς ποια από το site, από όλη την Ελλάδα, ακόμα και από την Αττική. (Είδες το ηλεκτρονικό εμπόριο?)

Ήταν όλα τόσο ωραία λοιπόν? Τώρα που κοιτάμε το 2016 από «απόσταση» και με ηρεμία, σας λέμε ότι δεν ήταν όλα εύκολα και απλά, είχε αρκετές περιπτώσεις με «ζόρι», με ανηφόρα, με απογοητεύσεις και δυσκολίες. Αρκετές φορές δεν προλάβαμε να νικήσουμε το χρόνο, δεν μας βγήκαν τα «σχέδια», δεν μας άρεσε το αποτέλεσμα ….και όλα αυτά μέσα σε ένα ασφυκτικό οικονομικά περιβάλλον που το ξέρετε όλοι σας. Όμως από την άλλη, η αγάπη σας, τα καλά λόγια ξένων και φίλων, η επισκεψιμότητα στο site και οι καλές κριτικές σας, αναζωογονούν τα όνειρα μας και μας δίνουν το κουράγιο που τόσο το χρειαζόμαστε. Η συμπαράσταση σας μας δίνει δύναμη, μας εμπνέει και μας βοηθά να ξεπερνάμε τις δυσκολίες.

Έτσι τελειώνοντας, εμείς από τα ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΜΑΤΑ σας ευχόμαστε από καρδιάς το 2017 να είναι γεμάτο αγάπη, έρωτα, ζωντάνια, φως, χρώματα, μουσικές, όνειρα, χαρά, έμπνευση, δημιουργία και ελπίδα.

Καλή νέα χρονιά!!!

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΜΑΤΑ www.doingart.gr

Επιλεγμένες Δημοσιεύσεις
Πρόσφατες Δημοσιεύσεις
Αρχείο
Αναζήτηση με λέξεις-κλειδιά
bottom of page